Werken & Kaas Werken & Kaas

Type oplossing

Technische maatregelen
Mate van Bronaanpak Knelpunt verminderen
Productiesnelheid n.v.t.
Invoertermijn  > 1 jaar

 

Beschrijving oplossing

Oplossing voor:

Hekwerken worden toegepast, om grote afmetingen rondom machines af te schermen, tegen de toegang door operators.

(Ergonomie) effecten:

Voorkomen van fysiek contact met delen van machines.

Specificaties oplossing:

Materiaal (RVS) Staal

Modulair monteerbaar: Bij de modulaire variant wordt gewerkt met standaard maten welke op maat gemaakt worden. Probeer het op maat maken van deze hekwerken zonder verspanend gereedschap uit te voeren

Een tweede mogelijkheid is  een op maat gesneden variant. Daarbij wordt vooraf, door de machinebouwer een tekening gemaakt, waarop de uiteindelijke machineafscherming gefabriceerd wordt.

Voordeel hiervan is, dat wijzigingen tijdens plaatsing of wijzigen nadien , niet zonder slijpgereedschap te realiseren zijn , hetgeen bij de kaasbedrijven de nodige consequenties heeft i.v.m. het slijpsel.

Randvoorwaarden:

Organisatie – Instructie verzorgen voor de medewerkers met betrekking tot veilig werken met machines. Opstellen van werkinstructies bij de diverse machines.

Techniek – Door het RVS een beits behandeling te geven voorkomt men dat bacteriën in minuscule openingen van het RVS oppervlak gaan nestelen

Omgeving – Bij het aanbrengen van de machinebeveiligingen dient rekening gehouden te worden met reparatie- en onderhoudswerkzaamheden door monteurs /onderhoudspersoneel.

Implementatie:

Aanschafkosten             Offerte

Fabrikant/ leverancier

Inrato Iternational

www. inrato.com

Goves Nederland BV

www.goves.nl