Werken & Kaas Werken & Kaas

Algemeen

Type oplossing

Technisch

Mate van bronaanpak

n.v.t.

Productiesnelheid

n.v.t.

Invoertermijn

Direct

Beschrijving oplossing

 

Details

Oplossing voor

Vermenging gevaarlijke stoffen en ongewenste gebeurtenissen met gevaarlijke stoffen.

(Ergonomie) effecten

n.v.t.

Specificaties oplossing

Volgens PGS-15

 

Opvangbak

Verzinkt stalen opvangbak met rooster en KIWA keurmerk voor het opstellen van de werkvoorraad brandbare stof verpakt in vaten of blikken.

 

Opvangbak kunststof

Chemicaliën bestendige kunststof opvangbakken voor het opstellen van de werkvoorraad corrosieve of bijtende stof verpakt in vaten, drum of can.

 

Zuren en logen kast

Stalen zuren-en logenlasten zijn geschikt voor de gecombineerde opslag van zuren en logen. Door een verdeling in meerdere compartimenten, kunnen de onverenigbare stoffen op een juiste wijze gescheiden opgeslagen worden.

 

Stabiele, niet-brandwerende chemicaliënkasten geschikt voor het veilig en overzichtelijk opslaan van vrijgestelde hoeveelheden gevaarlijke stoffen, bestrijdingsmiddelen en milieubelastende stoffen zonder bijkomende risico’s zoals oliën, vetten, smeermiddelen e.d.

 

Met de Vario-stellingsystemen kunnen op overzichtelijke wijze kleinverpakkingen opgeslagen worden. Door het gebruik van baklegborden of een centrale opvangbak onder de Vario-stelling, wordt gelekt product opgevangen.

 

In de zuivel wordt voornamelijk gewerkt met lijnverpakkingen. Een inloopkluis is hiervoor een goede oplossing. De inloopkluis is vrij in te richten en kan voorzien worden van stellingen en afgescheiden compartimenten.

 

Randvoorwaarden

Organisatie

Stel iemand verantwoordelijk voor de opslag van gevaarlijke stoffen.

 

Maak duidelijke afspraken met de leverancier wanneer gevaarlijke stoffen afgeleverd worden. Voorkom dat afgeleverde gevaarlijke stoffen op laad en los punten blijven staan, maar sla ze direct volgens voorschrift op.

Techniek

Diversen, zie PGS 15

Omgeving

n.v.t.

 

Implementatie

Aanschafkosten

Bijkomende kosten

Fabrikant/ leverancier

www.milieuconcurrent.nl

www.hiltra.com

www.kokmilieu.nl