Werken & Kaas Werken & Kaas

Algemeen

Type oplossing

Organisatorisch

Mate van bronaanpak

Bronaanpak

Productiesnelheid

Gelijk

Invoertermijn

1 – 2 jaar

Beschrijving oplossing

Uit het arbeidsmarktonderzoek van 2011 blijkt duidelijk dat investeren in meer technische bagage voor uw medewerkers nodig is.

Mogelijkheden hiervoor zijn o.a.:

  • SVO biedt MBO opleidingen aan, specifiek voor kaasverwerkende bedrijven. Het betreft hierbij een leer-werk-traject: De deelnemer aan een mbo-opleiding werkt een aantal dagen in de week bij een leerbedrijf en gaat gemiddeld één dag in de week naar school.
  • MBO opleiding volgen via het werk. Afhankelijk van het instapniveau van de medewerker kan het niveau worden bepaald. De toelatingseisen verschillen per niveau.
  • Verschillende kaaspakhuizen nemen medewerkers zonder diploma aan, die mogen blijven mits zij hun diploma halen. Zo selecteer je gemotiveerde medewerkers.

 

Details

Oplossing voor

Vergroten technische kennis personeel.

(Ergonomie) effecten

Specificaties oplossing

Gemzu en SVO bouwen samen met een aantal kaasverwerkende bedrijven aan een opleidingshuis speciaal voor de kaasverwerkers in Nederland. Medewerkers kunnen nu verschillende keren per jaar starten met de mbo-opleiding Voedingsoperator en de training ‘Industrieel snijden/slicen en verpakken kaas’. Deze opleidingen zijn speciaal ontwikkeld voor de sector.

Voedingsoperator:
De opleiding voedingsoperator bestaat uit 31 dagdelen en gaat onder andere in op het productieproces en praktijksimulaties. De opleiding vindt plaats bij het bedrijf van de deelnemers.

Training snijden/slicen:
Industrieel slicen/snijden en verpakken kaas’ is een nieuwe training van drie dagdelen voor medewerkers van kaasverwerkende bedrijven. Onderwerpen zijn onder andere het voorbereidingsproces, het effectief slicen van kaas en het verpakken van kaasproducten.

 

Randvoorwaarden

Organisatie

De deelnemer aan een mbo-opleiding werkt een aantal dagen in de week bij een leerbedrijf en gaat gemiddeld één dag in de week naar school.

Techniek

Omgeving

 

Implementatie

Aanschafkosten

Afhankelijk van de opleidingskeuze

Bijkomende kosten

Fabrikant/ leverancier

SVO opleidingen

MBO opleidingen